Skoči na glavno vsebino

Tradicionalni slovenski zajtrk

Danes, na tretji petek v novembru, smo tudi na IV. osnovni šoli Celje obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki je letos že dvanajsti po vrsti.

Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane, ki se ji na ta dan nameni dodatno pozornost. S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela. Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal bo pod sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«

Z današnjim skupnim zajtrkom vas želimo spodbuditi k rednemu zajtrkovanju vsak dan v letu in obuditi zavest, da bi še bolj cenili hrano na vaših krožnikih kot dobrino, ki žal postaja tudi vedno dražja.

Na naših mizah je danes:

  • domači  kruh s kmetije Jug iz Poljčan,
  • mleko s kmetije Podpečan v Galiciji,
  • jabolka izbrane kakovosti kmetije Aškerc iz Rimskih Toplic,
  • ekološki med Vajda iz Metlike
  • in maslo izbrane kakovosti Mlekarne Celeia iz Petrovč.

Želimo vam dober tek!

In na koncu zmagovalni slogan na natečaju 2011, avtorice Eva Kranjc iz  Maribora, ki pravi:

»Če zajtrka ne bi bilo, bi se učili s prazno glavo.«

Dostopnost