Skoči na glavno vsebino

Prvošolci – mednarodni dan miru – Pozdrav ptic miru – UNESCO

Ob mednarodnem dnevu miru so prvošolci sodelovali v UNESCO projektu OŠ Lava »Pozdrav ptic miru«.

13. septembra so si v okviru tehniškega dne ogledali PPT predstavitev o miru: kaj je mir, kaj jim pomeni, simboli in glasba miru in njihove aktivnosti za ohranjanje mira. Po ogledu so pričeli z ustvarjanjem. Izdelali so ptice miru in drevesne liste za njihovo razredno »drevo miru«. Na koncu pa so še sami oblikovali misli o miru, ki so jih zapisale učiteljice.

V petek, 20. septembra, pa so štirje prvošolci – mirovniki, ob spremstvu ge. Ksenije, odšli v mesto na osredno prireditev ob 20-letnici projekta »Pozdrav ptic miru«. Ko so prispeli v mesto so na prvi stojnici prejeli zapestnice prijateljstva, na drugi čudovite kazalke z zapisano mislijo o miru, ob tretjem postanku pa so lahko tudi sami ustvarjali. Risali so simbole miru.

Sledil je ogled prireditve, na kateri je bila častna gostja predsednica države, gospa Nataša Pirc Musar, ki je zbrane tudi nagovorila.

Prvošolci, ki so ostali v šoli, pa so delavcem na šoli in razredom podarili ptice miru, ki so se podarjenih ptic in izrečenih misli razveselili.

Sodelovanje prvošolcev v tem projektu pa bo trajal do maja. Do takrat pa bodo sodelovali še v nekaj dogodkih, ki nas spomnijo kako pomemben je mir.

Dostopnost